Tre elevar ved Førde vgs er kvalifiserte til 2. runde i Kjemi-OL

Elevane Andreas Elveseter Sande, Øyvind Sægrov og Sverre Elveseter Sande ved Førde vgs. Til venstre lærar Franka Fredriksen Høiland

Fredag fekk Sverre Elveseter Sande, Øyvind Sægrov og Andreas Elveseter Sande utdelt diplom for eit særs godt resultat i 1. runde som kvalifiserte dei til vidare deltaking i konkurransen. Kjemi-OL er ein årleg internasjonal kunnskapskonkurranse der meir enn 70 land deltek.

Tekst og foto: Hilde Aa Kvamsås

Noreg har delteke i Kjemi-OL sidan 1982, og deltakarane til den internasjonale finalen blir plukka ut gjennom fleire kvalifiseringsrunder.

Med diplomar: Andreas Elveseter Sande, Øyvind Sægrov og Sverre Elveseter Sande ved Førde vgs. har komme vidare til 2. runde i Kjemi-OL.

Neste steg: 2. runde, som Sverre, Øyvind og Andreas no er klar for, går torsdag 1. februar. Der har dei mogelegheita til å kvalifisere seg vidare mot den internasjonale finalen som denne gongen går i Riyadh i Saudi-Arabia i slutten av juli. Vi gratulerer med eit god resultat i 1. runde og ønsker lukke til vidare i konkurransen.